int



Açıklama

Tamsayılar sayı depolama için birincil veri türünüzdür.

Arduino Uno (ve diğer ATmega tabanlı kartlarda) bir int, 16 bit (2 bayt) bir değer depolar. Bu, -32,768 ila 32,767 arasında bir aralık verir (minimum değer -2 ^ 15 ve maksimum değer (2 ^ 15) -1). Arduino Due ve SAMD tabanlı kartlarda (MKR1000 ve Zero gibi), int 32 bit (4 bayt) bir değer depolar. Bu, -2.147.483.648 ila 2.147.483.647 aralığını verir (minimum değer -2 ^ 31 ve maksimum değer (2 ^ 31) - 1).

int negatif sayıları ( 2'nin tamamlayıcı matematiği ) adlı bir teknikle depolar. Bazen "işaret" bit olarak adlandırılan en yüksek bit, sayıyı negatif sayı olarak işaretler. Kalan bitler ters çevrilir ve 1 eklenir.

Arduino sizin için negatif sayılarla uğraşmakla ilgilenir, böylece aritmetik işlemler beklenen şekilde şeffaf bir şekilde çalışır. Ancak bitshift sağ operatörü ( >> ) ile uğraşırken beklenmedik bir komplikasyon ortaya çıkabilir .

Sözdizimi

int var = val;

Parametreler

var : değişken adı.
val : o değişkene atadığınız değer.

Örnek Kod

Bu kod, başlangıçta 0 (sıfır) olarak ayarlanan 'countUp' adlı bir tamsayı oluşturur. Değişken, seri monitörde görüntülenen her döngüde 1 (bir) artar.

int countUp = 0;            //creates a variable integer called 'countUp'

void setup() {
  Serial.begin(9600);       // use the serial port to print the number
}

void loop() {
  countUp++;                //Adds 1 to the countUp int on every loop
  Serial.println(countUp);  // prints out the current state of countUp
  delay(1000);
}

Notlar ve Uyarılar

İmzalı değişkenler maksimum veya minimum kapasitelerini aşacak şekilde yapıldığında taşarlar . Taşma sonucu tahmin edilemez, bu yüzden bundan kaçınılmalıdır. Taşma işleminin tipik bir belirtisi, değişken maksimum kapasitesinden minimum değerine "veya" tersi "değişkenidir, ancak bu her zaman böyle değildir. Bu davranışı istiyorsanız, unsigned int kullanın.

Ayrıca Bakınız